EPL: Presidendikandidaatide seast jäid välja keskerakondlased

29. juuni 2006, 08:37

Kuigi teised erakonnad langetasid presidendikandidaatide nimekirjast välja Enn Eesmaa ja Aadu Musta, ei lubas Keskerakond jätkata parima riigipea otsimist.

“Olime laua taga kahe oma tugeva kandidaadiga. Kahjuks teised erakonnad hääletasid nad ühiselt välja. See ei eelda meie poolt mingeid radikaalseid samme. Meil on endiselt olemas tahe valida president ära Riigikogus,” teatas Keskerakonna peasekretär Kadri Must pärast seda, kui olid selgunud need neli nime, kes murdsid järgmisse valikuvooru.

Viie erakonna edetabelite põhjal kokku arvutatud koondtabelis kogusid võrdselt kõige rohkem punkte ärimees Jaan Manitski ja riigikogu aseesimees Ene Ergma, kellele kolmanda ja neljandana järgnesid europarlamendi saadik Toomas Hendrik Ilves ja Tartu ülikooli rektor Jaak Aaviksoo.

Lisaks Keskerakonna mõlemale kandidaadile langes mängust välja ka Reformierakonna soosik Paul-Eerik Rummo. Reformierakond oli selgelt ärritunud asjaolust, et nii Isamaaliit kui Res Publica asetasid oma punktitabelites rahvastikuminister Rummo Eesmaa ja Musta järel viimasele kohale.

Eesti Päevalehe andmetel ei näidanud Keskerakonna liidrid eelnevalt üles mingit soovi leida laiemat tuge oma soosikutele. Pigem oli nende sõnum, et Eesmaa väljalangemine Keskerakonda ei kurvasta.

Kadri Must nägi juhtunus aga eeskätt teiste erakondade kokkumängu. “Mis need minu pisarad siin päästaksid. Loomulikult olen kurb, sest see ümarlaud peaks tuginema heal tahtel,” rääkis Must. “Presidendivalimisteks on vaja liitlasi. Keskerakond on edaspidi väga oluline liitlane sellele, kes soovib saada Riigikogus valitud presidendiks.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing