Sakala: Toom Tekstiil vähendab personali viiendiku võrra

29. juuni 2006, 08:45

Aktsiaselts Toom Tekstiil on asunud tootmist ümber korraldama, vähendades selle käigus töötajate arvu umbes saja võrra ehk 20 protsenti.

Viljandi parimate ettevõtete tiitlite üleandmisel ütles suurimaks tööandjaks nimetatud Toom Tekstiili müügijuht Viljar Laan ütles, et töötajate arv kontsernis on vähenenud, sest firma on asunud tootmist ümber korraldama, kirjutab Sakala.

Toom Tekstiili juht ja suuromanik Illimar Toom ütles, et praegu toodab firma patju ja tekke kõikjal Eestis, kuid see ei õigusta ennast enam. Pigem tuleks tooteid teha sortimendi järgi ühes kohas. „Seetõttu lõpetame Tallinnas padjavalmistamise ära ja toome Viljandisse. Tallinnas jätkatakse madratsite ja kušettide tegemist, mis on seal praegugi edukas.
Sellepärast väheneb töötajate arv,” selgitas Toom.

Tema sõnul jääb Tallinna ja Viljandi peale kokku töötajaid vähemaks umbes saja inimese võrra.

Toomi sõnul on nad mõelnud padjatootmise Apja viia, aga kas see ennast õigustab, ei tea. „Oleme veel kahevahel,” lisas ta. „Plaanisime tootmist reorganiseerida juba juulis, aga see ei õnnestunud. Järsku me muudatusi ei tee, pigem samm-sammult ja olukorrast lähtudes.”

Venemaale ettevõte praegu ei koli, aga plaanid on küll, lisas Toom. „Need ei tähenda siiski ärakolimist, vaid seda, et oleme huvitatud Venemaa turust ja töötame selle suunaga tõsiselt,” ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing