Meelis Lao kohtuasi lükkus edasi

Krista Taim 30. juuni 2006, 00:00

Eile toimuma pidanud kohtuprotsessil oli kohal süüdistatavatest vaid Rimon Stint, kes toodi kohale otse vanglast konvoi saatel. Lisaks oli kohal ka üks tunnistaja, kuid suur hulk asjaosalisi jäi tulemata ja protsess lükkus.

Meelis Lao ei saanud kohtusse ilmuda, sest oli kaitsja Helina Luksepa sõnul haige. "Tal oli nina ja kurgumandlite operatsioon ning sellega seoses ilmnesid komplikatsioonid, tekkis palavik ja ta on haige," selgitas Luksepp kohtule. Ta lisas, et komplikatsioonide tõttu pole Laol võimalik rääkida ning arstitõend esitatakse kohtule sama päeva jooksul.

Mis puudutab aga Taavi Paldret, siis Luksepa sõnul jättis Paldre kohtusse ilmumata ilmselt arusaamatusest. "Paldre ajas asjad segamini. Arvas, et kui Meelis Lao on haige, jääb protsess ära ja pole vaja kohale ilmuda," selgitas Luksepp.

Ka ei ilmunud kohtuprotsessile hulk tunnistajaid. Kohtunik Merike Allikmaa lükkas protsessi edasi 10.-11. oktoobriks ning Taavi Paldre ja kohale tulemata jäänud tunnistajate suhtes rakendatakse sundtoomist.

Lao, Stinti ja Paldre tungisid 2004. aasta 8. septembril omavoliliselt McDonald's Eesti renditud ruumidesse Tallinnas Viru tänaval ja keelasid töötajatel Feba turvamehi kasutades söögikohta sisenemise. Oma tegevust põhjendasid mehed rendivaidlusega. Väidetavalt tegutses Lao OÜ Tartelone osaniku Rimon Stinti palvel. Stint kutsus konflikti lahendama ka Taavi Paldre. McDonald's esitas sissetungi peale avalduse kohtusse ja politseisse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:06
Otsi:

Ava täpsem otsing