Esimesel poolaastal korraldati 100 miljardi dollari eest IPOsid

30. juuni 2006, 12:33

Esimese poolaasta esmaste avalike aktsiaemissioonide (IPOde) maht oli üle 100 miljardi dollari, kirjutab Financial Times.

Enne, kui turud langusesse pöördusid, jõuti sel aastal korraldada mõned aegade suuremad emissioonid. IPOde maht võrreldes eelmise aasta esimese kuue kuuga tõusis 56%, 102,2 miljardi dollarini (1,27 triljoni kroonini). Rohkem raha kaasati börsilt ainult 2000. aasta esimesel poolel, IT buumi ajal.

16 firmat said invetoritelt vähemalt miljard dollarit (12,4 miljardit krooni), nende hulgas Aéroports de Paris ja Bank of China. Emissioonide arvu kasvu on tagant tõuganud peamiselt suur isu uute börsifirmade järgi.

'Tehingud, mis tavaliselt teostati suunatud pakkumistega viiakse nüüd läbi börsil,' sõnas Credit Suisse Euroopa kapitaliturugde juht Paul Raphael. Ta ütles, et mitmed aktsia- ja kinnisvarafondid mis on harilikult kaasanud raha suunatud emissioonidel, on nüüd hoopis läinud Londoni alternatiivturule AIM või Euronextile.

Samas on väljavaated järgmiste turuletulijate jaoks ebaselged. 'Kaubeldavus on alles, kuid turg on muutunud väga volatiilseks,' sõnas Deutsche Banki Euroopa kapitaliturugde juht David Weaver. 'Volatiilsus tapab aktsiate turule toomist, sest hindamine muutub väga keerukaks.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing