Jõhvi lubas kõrghoone Viru Jookide puurkaevu kaitsetsooni

Gert D. Hankewitz 30. juuni 2006, 09:06

Jõhvi vallavolikogus kinnitatud detailplaneeringu järgi alustati kaheksakorruselise elumaja ehitust otse Viru Jookide puurkaevu sanitaarkaitsealal.

Mõni aeg tagasi avastati Viru Jookides, et maavalitsuse taha ehitatav kaheksakorruseline elumaja on maha märgitud täpselt nende kaevu sanitaartsooni, kusjuures detailplaneeringut polnud Viru Jookide kui naaberkrundi omanikega kooskõlastatud, kirjutab Põhjarannik.

Veekaitseseadus annab küll keskkonnaministrile õiguse sanitaarkaitseala teatud tingimustel vähendada – 30 meetrini, kui vee tarbimine on üle 10m3 ööpäevas ja põhjaveekiht on hästi kaitstud ning 10 meetrini, kui vett võetakse alla 10m3 ööpäevas ja kasutatakse ühisveevärgi vajadusteks, kuid Viru Jookide puhul, kus vett tarbitakse sõltuvalt aastaajast 20-60 m3 ööpäevas, ei tule 10meetrine kaitseala kõne allagi.

Keskkonnainspektorite sõnul detailplaneeringul seda puurkaevu märgitud ei ole - planeeringu nurgas on mingi kaareke, mis võib tähistada sanitaarkaitseala ning üldplaneeringut, kus peavad olema märgitud ka kaevud koos sanitaarkaitsealadega, detailplaneeringu juurde lisatud ei ole.

Kuna ehitusloa taotleja on detailplaneeringuga esitanud valeandmeid ning kuna planeering ei ole saanud täies mahus nõutavat kooskõlastust – lisaks piirinaabrite kooskõlastusele on puudu ka muinsuskaitseameti kooskõlastus –, tegi keskkonnainspektsioon Jõhvi vallale ettepaneku ehitusluba tühistada, kuid vallavalitsus selle ettepanekuga ei soostunud, väites, et loa vaidlustamise tähtaeg on läbi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing