Norra arestis väidetavalt Eesti laeva

Gert D. Hankewitz 30. juuni 2006, 09:07

Norra rannavalve tabas Barentsi merel ebaseaduslikult kalapüügil olnud laeva, mis väidetavalt on registreeritud Eestis.

Kopterilt laeva pardale läinud Norra ametnikes tekitas kahtlust, et Joana kaptenil polnud võimalik neile esitada lippu ja registreerimisnumbrit, teatas Times Online viidates, vahendab ETV24 Times Online"i.

Laev arestiti ja suunati läbiotsimisek ühte Norra sadamasse. Joana kapten väitis, et laev on registreeritud ühel Lääne-Aafrika saarel, kuid laevalt leitud dokumentidest selgus, et laeva nimi on Lootus (Times Online kirjaviisis Lootuf - toim)ja see on registreeritud Eestis, rääkis rannavalve pressiesindajale Lena Remme.

Dokumentidest selgus samuti, et laevas on 40 tonni kala.

Nädal varem kirjutas Times, et organiseeritud kuritegevus on tunginud ka kalapüüki.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing