Tööstustoodang kasvas aastaga 11%

Gert D. Hankewitz 30. juuni 2006, 09:09

Eesti tööstusettevõtete toodang suurenes 2006. aasta mais võrreldes eelmise aasta maiga 11 protsenti, teatas statistikaamet.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel tootsid Eesti tööstusettevõtted mais 3% rohkem toodangut kui aprillis. Kõige rohkem mõjutas töötleva tööstuse toodangu kasvu suurenenud toodang toiduainete tootmises, puidutöötlemises ja metalltoodete tootmises.

Elektrienergia tootmine suurenes 2006. aasta mais eelmise aasta maiga võrreldes 18%. Toodangu mahu kasv oli tingitud nii kodumaise elektrimüügi kui ka ekspordi suurenemisest. Soojuse tootmine vähenes 15%.

Eelmise aasta mais suurenes toodang tööstuses kokku 8%, sealhulgas töötlevas tööstuses 12%. Kõige rohkem mõjutas töötleva tööstuse toodangu kasvu toodangu suurenemine puidutöötlemises, raadio-, sideseadmete ning -aparatuuri ja metalltoodete tootmises.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing