Esimesel poolaastal korraldati 100 miljardi dollari eest aktsiaemissioone

Lauri Matsulevitsh 03. juuli 2006, 00:00

Enne kui turud langusesse pöördusid, jõuti sel aastal korraldada mõned kõigi aegade suurimad emissioonid. IPOde maht kasvas võrreldes eelmise aasta esimese kuue kuuga 56%, 102,2 miljardi dollarini (1,27 triljoni kroonini). Rohkem raha kaasati börsilt ainult 2000. aasta esimesel poolel, IT-buumi ajal.

16 firmat said investoritelt vähemalt miljard dollarit (12,4 mld kr), nende hulgas Aéroports de Paris ja Bank of China. Emissioonide arvu kasvu on tagant tõuganud peamiselt suur isu uute börsifirmade järele.

"Tehingud, mis tavaliselt tehti suunatud pakkumistega, viiakse nüüd läbi börsil," sõnas Credit Suisse Euroopa kapitaliturugde juht Paul Raphael.

Samas on järgmiste turuletulijate väljavaated ebaselged.

"Kaubeldavus on alles, kuid turg on muutunud väga volatiilseks," sõnas Deutsche Banki Euroopa kapitaliturugde juht David Weaver. "Volatiilsus tapab aktsiate turule toomise, sest hindamine muutub väga keerukaks."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing