Kulla hind rallis viis protsenti ülespoole

Raivo Sormunen 03. juuli 2006, 00:00

Kulla hind tegi möödunud nädala reedel läbi suurima päevase hinnatõusu pärast 2001. aasta septembrikuu terrorirünnakut, kuna USA keskpank andis mõista, et baasintressimäärade tõstmise tsükliga võivad olla lood selleks korraks ühel pool. Intressimäära tõusu pidurdumine pani investoreid vahetama dollareid kulla vastu, kirjutas Bloomberg.

Kulla hind tõusis reedel New Yorgi kaubabörsil 4,6 protsenti, tasemeni 616 dollarit untsist.

"Särava metalli hind võib detsembriks tõusta üle 700 dollari untsist. Nõudlus metalli järele peaks kasvama septembris," ütles GFMSi metallianalüütik Cameron Alexander, kes ootab selleks aastaks vähemalt 17protsendilist kulla hinna kallinemist. "Paljud räägivad inflatsioonist, samuti on hirm, et USA majanduskasv aeglustub, ning see tõukab inimesi kulda ostma. Selle aasta kiire hinnatõus on eemale peletanud osa investoreid ja ehtetootjaid. Et investorid tagasi tuleks, oleks vaja kullale jätkusuutliku hinnataseme saavutamist ja selle taseme tekkimist me praegu ka näeme."

Kulla hind oli viimase 26 aasta rekordtasemel (730,40 dollarit untsist) selle aasta 12. mail, mil investoreid ärritas veel inflatsioonihirm.

Jeremy Charles HSBCst ootab kulla jõudmist augustiks 625 dollarini ja Citigroupi arvates võib kuld proovida ka 850 dollarit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing