PM: Keskerakond kaotas juunikuuks toetust mitte-eestlaste seas

03. juuli 2006, 08:32

Siiani mitte-eestlaste seas kuni 40 protsendini kõrgunud Keskerakonna toetus on kahanenud alla kolmandiku, selgus juunikuu Emori uuringust.

Parteide edetabel juunis näitab üldjoontes sama järjestust kui juba mitu kuud, kirjutab Postimees.

Keskerakonna toetus oli viimaste kuude tavapärasel tasemel ehk 21 protsenti. «Samas on Keskerakond siiski kaotanud üsna palju mitte-eestlastest toetajatest, vahepeal üle 40-protsendilist toetust nautinud erakonna toetajatering mitte-eestlaste seas on kahanenud alla 30 protsendi,» tõdes Emori sotsioloog Jaanika Hämmal.

Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa ei osanud erakonna toetuse langust mitte-eestlaste seas eriti millegagi seletada. «Ma arvan, et sel ei saa muud erilist põhjust olla kui mingi seos selle pronkssõduriga.»

Toetajaskonna poolest teisel kohal oli juunis 15 protsendiga endiselt Reformierakond ning tavapärast kolmandat kohta hoiab 9 protsendiga Isamaaliit. Tema liitlasel Res Publical oli juunis aga toetajaid vaid 3 protsenti.

Rahvaliidu ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus oli kummalgi 6 protsenti. 38 protsenti 766 vastajast ei osanud oma eelistust öelda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing