PM: Tallinna lauluväljaku tagune tühermaa ärkab ellu

03. juuli 2006, 08:33

Lasnamäe vana lennuvälja paekivihoonete asemele kerkivad peagi kaheksakorruselised moodsad elamud, kirjutab Postimees.

Lauluväljaku taga Narva maantee ja Vana-Kuuli tänava nurgal seisis pikki aastaid kasutult neli kahekorruselist paekivihoonet, kus enne II maailmasõda elasid Eesti kaitseväe lennuvälja ametnikud.

Nüüd on kolm maja neljast lammutatud, sest 2,3 hektari suuruse kinnistu ostnud firma NCC Ehitus hakkab juba augustis sinna kaheksakorruselisi elamuid, ärihoonet ning parkimismaju püstitama. Kogu kvartal peaks lõplikult valmis saama järgmise aasta jooksul.

NCC Ehituse projektijuht Andres Madalik selgitas, et üks kahekorruseline paekivihoone jääb siiski püsti. See renoveeritakse ning ehitatakse korrus peale. Sinna tuleb ärihoone, kuhu saavad ruumid tõenäoliselt teenindusfirmad.

Kvartali detailplaneeringu koostanud ning maju projekteeriva Kalle Rõõmuse arhitektuuribüroo tegevdirektori Vello Aluranna sõnul on just selle majaga kõige rohkem tegemist. Eeskätt seetõttu, et vana paekivihoone ventilatsioon ja soojapidavus tuleb viia tänapäevaste normidega kooskõlla.

Vanade hoonete lammutamise käigus kokku kogutud paekive kasutatakse hiljem selleks, et teha tugimüüre, istmealuseid või muid kujunduselemente.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing