Rimis ning Säästumarketites võis müüki sattuda pahaks läinud mune (parandatud ning täiendatud)

Gert D. Hankewitz 03. juuli 2006, 14:11

Eelmise nädala lõpus võisid Rimi ning Säästumarketi poodides müügilettidele sattuda pahaks läinud Poola kanamunad, mis rutiinsest kontrollist läbi lipsasid.

Möödunud nädalal sai Eesti üks suurimaid marketikette Rimi Old Farmeri ja Euro Shopperi kaubamärke kandva kanamunade saadetise Poolast, kokku 55 lava ehk 252 kümnemunalist pakki ühel laval. Poeketi laos tehtud pistelise kontrolli käigus avastati mõned pahaks läinud munad, mis ka kohe eemaldati. Ülejäänud saadeti edasi poodidesse, kõige rohkem - 55 lavast 48 - saadeti Säästumarketitesse.

Et aga tavaliselt poekett kõiki mune ei kontrolli, on võimalik, et näiliselt tervete ning kontrollimata jäänud munade seas oli veel pahaks läinud mune. 'Absoluutselt kõiki sissetulnud tooteühikuid kvaliteediosakond ei kontrolli, kontrolli tehakse pisteliselt. Munade transpordil võib ikka juhtuda, et mõni muna on purunenud,' tunnistas ka Rimi suhetekorraldaja Mare Bakker. Tema sõnul on aga elementaarne, et poodides kontrollitakse munad veel kord üle, kuid ka see ei välista, et pahaks läinud munad poeletile ei satu. 'Kui läks, siis oli see kaupluses tegemata töö, kuna neil oli kohustus üle kontrollida,' märkis Bakker, kes lisas, et sada protsenti ei saa milleski kindel olla.

Asi võis Bakkeri sõnul alguse saada sellest, et transpordi käigus läks mõni muna katki, mis omakorda tekitas saadetise sees pahandust.

Tervisekaitseinspektsiooni pressiesindaja Eli Lilles ütles, et inspektsioonil mingit infot pahaks läinud munade kohta ei ole, kuid lubas teatada, kui midagi selgub. 'Poodides pisteliselt kontrolli siiski tehakse, kui selle käigus midagi avastatakse, siis saan täpsemalt teada anda,' sõnas Lilles.

Rimi Eesti juht Ruth Laatre kinnitas hilisemas telefonikõnes, et tema andmetel ühtegi pahaks läinud ega ussitanud muna poelettidele läinud ei ole. Laatre ütles veel, et ei saa aru, kust selline uudis üldse tulla võiks, et pahad munad Rimi poelettidele sattusid, kuigi firma pressiesindaja seda enne väitis. Rimi juht lisas, et poekett on suve eel karmistanud kvaliteedikontrolli.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing