Sideamet peatas märkimisväärse turujõuga ettevõtjaks tunnistamise otsuse EMT suhtes

03. juuli 2006, 10:05

Sideamet peatas EMT suhtes märkimisväärse turujõuga ettevõtjaks (MTE-ks) tunnistamise otsuse hinnakontrolli ja kuluarvestuse kohustuse osas.

EMT emafirma Eesti Telekom teatas börsile, et Sideameti peadirektor tunnistas 21. märtsil konkreetses mobiiltelefonivõrgus häälkõne lõpetamise turul märkimisväärse turujõuga ettevõtjateks EMT, Elisa ja Tele2 igaühe oma mobiiltelefonivõrgus.

Lisaks kehtestas Sideamet sideettevõtjatele läbipaistvuskohustuse, mittediskrimineerimise kohustuse, juurdepääsu kohustuse ning hinnakontrolli ja kuluarvestuse kohustuse. Otsuse kohaselt olid MTE-ks tunnistatud sideettevõtjad kohustatud neid kohustusi täitma alates 2006. aasta 1. juulist.

8. mail peatas Tallinna Halduskohus otsuse kehtivuse Elisat puudutavas osas ja Tele2-le kehtestatud kohustusi puudutavas osas. Vastavalt EMT taotlusele peatas Sideamet ka EMT suhtes hinnakontrolli ja kuluarvestuse kohustuse kehtivuse, sest Sideameti otsuse kehtimine ainult EMT osas tooks kaasa diskrimineerivat kohtlemist ning konkurentsi moonutamist.

Seoses Sideameti otsuse osalise peatamisega ei rakendu ühegi mobiilioperaatori suhtes kohustus langetada termineerimistasud 1. juuliks maksimaalselt 2.05 krooni tasemele.

EMT suhtes kehtib Sideameti MTE-ks kuulutamise otsuse osaline ja ajutine peatumine nii kaua, kui on Sideameti otsuse kehtivus peatatud esialgse õiguskaitse korras Elisa ja/või Tele2 suhtes.

Muud MTE staatusega seotud kohustused jäid EMT suhtes kehtima.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing