Börsikommentaar: Autotootjate aktsiad langevad

04. juuli 2006, 13:57

Euroopa autotootjate aktsiad langevad, kuna kardetakse, et kõrgemad toorainekulud ja kasvav konkurents söövad kasumit.

'Autotootjate aktsiad on surve all seoses tõusvate metalli- ja plastikukuludega,' ütles Royal London Asset Managementi Euroopa aktsiafondi juht Kevin Lilley Bloombergile. 'Meil on nüüd autotootjate aktsiate osakaal portfellis väiksem, kui aktsiaindeksis. Müüsime Daimleri läinud nädalal.'

Maailma suuruselt viienda autotootja DaimlerChrysleri aktsia hind langes kella 13.40ks 1,3 protsenti, 38,28 euroni. Ettevõte Chrysleri üksuse automüük USAs kukkus juunis 15 protsenti. Morgan Stanley analüütik Adam Jonas kirjutas, et nad kärpisid aktsia hinnasihti kaheksa protsendi võrra 46 euroni ja vähendasid järgmise kolme aasta kasumiootusi viidates pessimismile Chrysleri osas.

Fiati aktsia hind langes 1,7 protsenti 10,36 euroni, kuna investeerimispanga Merrill Lynchi soovitus aktsiat müüa leidis järgimist. Euroopa suuruselt kolmanda autoosade tootja Valeo aktsia hind langes 2,4 protsenti, 27,36 euroni. Aktsia käis päeva sees 52 nädala madalamal tasemel. Investeerimispank Morgan Stanley kirjutas, et ettevõtet võivad mõjutada negatiivselt kasvavad toorainekulud.

'Autotootjad kohtavad intensiivset konkurentsi Aasiast,' ütles SVM Asset Managementi investeerimisjuht Hugh Cuthbert. 'Me vaatame seda tööstusharu väikese kahtlusega.'

Toyota viis Aasia autotootjad 11ndat kuud turuosa kasvatamiseni USAs, kuna seal kasvab nõudlus väikeautode järele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing