MKM hoiatab: Eesti Gaas ei pruugi talvel gaasitarneid tagada

04. juuli 2006, 12:03

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) hoiatab: Eesti Gaas ei pruugi talvel gaasitarneid tagada.

Energiaturu inspektsiooni poolt läbi viidud analüüs näitas, et ASi Eesti Gaas poolt Gazpromiga sõlmitud tarnelepingud ei taga talviste väga külmade ilmade puhul Eesti gaasitarbijate vajadusi, teatas MKM.

'ASi Eesti Gaas poolt sõlmitud gaasi tarnelepingud Gazpromiga tagavad igapäevased gaasitarned Eestisse kuni 5 miljoni kuupmeetri ulatuses. Väga külmade ilmade puhul võib aga Eesti gaasitarbimine ulatuda 6 miljoni kuupmeetrini, lisaks veel Nitroferdi gaasitarbimine, kes ostab gaasi otse Gazpromilt,' kommenteeris olukorda energiaturu inspektsiooni peadirektori asetäitja Margus Kasepalu.

'Sellises olukorras on äärmiselt kummaline AS Eesti Gaasi tegevus uute tarbijate liitmisel gaasivõrguga ning samal ajal uute tarnelepingute pakkumine olemasolevatele tarbijatele, kus soovitakse piirata nende maksimaalset tarbimist talvisel ajal, tõstes samal ajal ka gaasi hinda,' rääkis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetikaosakonna juhataja Einari Kisel.

Analüüsi tulemuste alusel on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium välja töötanud täiendavad maagaasi seaduse muudatused, mis keskenduvad maagaasi varustuskindluse tagamisele gaasiettevõtete poolt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing