PM: Leedust tuuakse kokkulapitud autosid

04. juuli 2006, 08:23

Leedust kasutatud auto ostjad võivad saada auto, mis on mitmest eri autost kokku lapitud ja mida autoregistrikeskus arvele võtta ei pruugi.

«Puutusin kokku ühe vanemat tüüpi Volkswagen Passatiga, mis oli kokku keevitatud kolmest osast. Väliselt oli auto ilus ja silmaga vaadates poleks osanudki arvata, et tegemist on mitmest tükist kokku keevitatud sõidukiga,» rääkis oma kokkupuutest sellise autoga Postimehele ARKi Jõhvi büroo juhataja Madis Maakaar.

ARKi avalike suhete osakonna juhataja Timo Vijar selgitas, et neil on ette tulnud ka juhtumeid, kus kerenumbri järgi pidanuks auto olema sedaan, kuid tegelikult oli sel universaalkere – välja oli vahetatud sõiduki tagumine osa.

Kui sõidukil on probleeme dokumentidega, kerenumber ei klapi või ei vasta sõiduk tehnilistele nõuetele, siis ARK autot ei registreeri ja sellega ei saa Eestis sõita, varguse puhul antakse asi aga edasi politseile.

«Kui meie tuvastame võltsingu, siis pärime päritoluriigist, kas auto võib olla varastatud, ning vajadusel anname asja politseile üle,» ütles kahtlaste autode kohta ARKi registreerimisosakonna juhataja Sulev Vill.

Kohtuekspertiisi ja kriminalistika keskuse direktori Rene Vihalemi sõnul on võltsingud tihti nii professionaalsed, et tavaostja ei pruugi arugi saada, et ostab endale varastatud sõiduki.

Autosid ei keevitata kokku mitte ainult Leedus, vaid seda tehakse Põhja politseiprefektuuri andmetel ka Eestis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing