Täna selgub söeterminali saatus

04. juuli 2006, 10:05

Varsti juba aasta tegevusloata töötanud Muuga söeterminal võib pärast tänast ülevaatust saada lõpuks tegevusloa.

'Hetkel toimuvad kõik tööd vallaga kokkulepitud graafiku kohaselt. 4. juulil läheb valla ülevaatuskomisjon viimaseid veel kasutusloata objekte üle vaatama,' ütles vallavanem Andrus Umboja, kelle sõnul annab vald terminalile kasutusload, kui kõik ehitised on projekti kohaselt rajatud.

Vallavanem ei olnud ka selle vastu, et Äripäev ülevaatusest osa võtaks, kuid söeterminali juhtkond keeldus viisakalt. 'Teie ettepanekule terminali külastamise kohta homse [tänase - toim.] Jõelähtme Vallavalitsuse ülevaatuse ajal teatame, et kuna tegemist on ametliku koosolekuga, mille kestvus ei ole teada ning arutletavad küsimused on piirkonna arengu jaoks ülitähtsad, kõrvalisikute viibimine töökoosoleku ajal ei ole soovitatav,' öeldi e-kirjas.

Muuga sadama idaosas laiuv ligi 44 hektari suurune söeterminal tegutseb eelmise aasta juulist tegevus- ja saasteloata ning selle suhtes hakkasid alates sügisest keskkonnainspektsiooni saabuma kaebused Saviranna ja Kallavere elanikelt. Inspektsioon tegi terminalile trahvi ja ka ettekirjutuse, kuid tööd seisma ei pandud. 'Selle peatamine võib põhjustada üldistele huvidele suuremat kahju, kui põhjustaks tegevuse jätkumine,' tõi keskkonnainspektsioon põhjenduseks, viidates muuseas ettevõttes töötavale 127 inimesele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing