Tiesenhauseni maja omastanud ettevõtte pankrot rauges

Anne Oja 05. juuli 2006, 00:00

Pankrotimenetlus lõppes raugemisega, kuna Pankrannikul polnud vara pankrotimenetluse kulude katteks ja puudus vara tagasinõudmise võimalus. Tiesenhauseni majana tuntud Tallinnas Toompeal Kohtu 12/Toom-Rüütli 8 asuv kinnistu kuulub praegu V.A.O. Investile. Kinnistule on seatud hüpoteek Hansapanga kasuks summas 32,5 miljonit krooni.

Kohus käskis ajutisel halduril Ly Müürsool OÜ Pankrannik likvideerida ja kustutada firma kahe kuu jooksul äriregistrist.

Pankranniku dokumendid antakse 10 aastaks hoiule Tiesenhauseni maja suurpettuses osalenud Tiit Kurvitsale, kelle kohus mõistis 2004. aasta suvel tingimisi vangi kuritegelikul teel saadud kinnistu omastamises.

Pettus ise toimus 1999. aastal, mil Toivo Toimina esinenud Avo Vesilind müüs Toompeal asuva maja Mati Kullamäele, kes müüs selle omakorda tollal juustumüügiga tegelenud Tiit Kurvitsa firmale OÜ Pankrannik.

2004. aastal toimunud kohtuprotsessil istusid dokumentide võltsimises ja grupiviisilises kelmuses süüdistatuna koos Tiit Kurvitsaga kohtupingis Marian Vahuri ja Vahur Pajomägi õigusbüroost Belford, Avo Vesilind, Mati Kullamäe ja proua Tiesenhausenina esinenud Sirje Vesi.

Kurvits tunnistas end pettuses süüdi. Ühtlasi sõlmis ta hoone pärinud Brunhild Dorothea Tiesenhauseniga kompromisslepingu, mille kohaselt taotles maja tagasi saanud vanaproua talle tingimisi karistust.

Kohtus jäid majapettuses süüdi vaid kolm kelmi kuuest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:07
Otsi:

Ava täpsem otsing