DaimlerChrysler AG loodab teenida aastaga 6 miljardit eurot

05. juuli 2006, 12:40

DaimlerChrysler AG tegevjuht teatas, et hoolimata USA Chrysleri divisjoni müügiraskustest suudetakse 2006. aastal 6 miljardi eurone tegevkasumiprognoos täita.

„Meie divisjonide kasumiprognoosid on veidi muutunud – mõnedel läheb veidi paremini ja mõnedel veidi kehvemini. Aga prognoos jääb muutmatuks,” ütles uudisteagentuur Bloomberg andmeil autofirma tegevjuht Dieter Zetsche Tokios peetud ümarlaual.

Chrysler on küll ainuke USA autobränd, mis suutis Ühendriikides möödunud aastal kasvu näidata, kuid ka tal on probleemiks kasvavad laovarud ja müümata autod, kuna kliendid kiikavad kütusesäästlikumate Jaapani autotootjate poole.

Esimesel poolaastal langes DaimlerChrysleri müük USAs 5 protsenti.
Chrysleri laovaru on küündinud 91 päevani ja seetõttu tuleb tal teha autoturul üks selle aasta suurimaid allahindlusi, mis hõlmab endast 0%-liisingut, töötajatele mõeldud hinnataseme laiendamist kõigile klientidele ja võimalust 30 päeva jooksul pärast ostmist auto salongi tagasi viia.

DaimlerChrysleri aktsia maksis kell 12:10 Saksamaal 38,50 eurot ehk 0,1% eilsest sulgemistasemest enam.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing