Kadunud asju võib otsida politsei kodulehelt

05. juuli 2006, 13:55

Tänasest on võimalik kaotsi läinud asju otsida politsei koduleheküljelt www.pol.ee.

Pidevalt täienev leitud asjade andmebaas sisaldab esemete pilte ja lühikirjeldust, teatas Politsei pressiteenistus.

'Inimestel on nüüdsest hõlpsam kontrollida, kas kaotatud asi on politsei käes hoiul,' ütles politseiameti operatiivtalituse vanemkomissar Tanel Samuel.

Leitud asju saab andmebaasis otsida vastavalt eseme tüübile, näiteks mobiiltelefon, jalgratas jne. Iga eseme kohta on lisatud lühikirjeldus, foto ning politseiasutuse kontaktid, kus ese on hoiul.

'Leitud asjade andmebaasi loomine oli tingitud vajadusest teavitada avalikkust politsei käes olevatest leitud esemetest. Info sisestamist alustasime Tallinnas leitud mobiiltelefonide ja jalgratastega, kuid peatselt lisandub teave politsei käes olevate leidude kohta üle Eesti,' ütles Põhja Politseiprefektuuri infotöötlustalituse vanemkomissar Heigo Kõrge, kes algatas andmebaasi väljatöötamise.

Politsei väljastab eseme omanikule kirjaliku avalduse alusel. Kodanik peab esitama avalduse politseiasutusele, kus ese on hoiul. Avaldus peab sisaldama kaotatud eseme kirjeldust ja teisi andmeid, mille alusel oleks võimalik tuvastada kaotatud eseme ja leiu samasus. Kui tekib kahtlus, et leid ei kuulu isikule, kes seda tagasi taotleb või kui üht ja sama leidu taotleb mitu isikut, jääb leid politsei valdusesse kuni tegeliku omaniku tuvastamiseni.

Leide, mille omanik on tuvastamata, hoitakse politseiprefektuurides hoiul ühe aasta jooksul. Aasta möödudes ning peale avalikku enampakkumist annab politsei leiud, mida ei õnnestunud tagastada, üle kohalikule omavalitsusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing