Sakala: Eesti Gaas paiskas Karksis torudest maagaasi õhku

05. juuli 2006, 08:30

Eesti Gaas lasi eile Viljandimaal Karksi mõõtejaamas torustikust pooleteise tunni jooksul välja maagaasi, mis täitis ümbruskonna tugeva müra ning lehaga.

Eile keskpäeval Karksi vallas Sinejärve bussipeatuse lähedal liigelnud võisid kuulda kõrvulukustavat müra ning tunda gaasilõhna, kirjutab Postimees.

Eesti Gaas avastas hoopis vea gaasitrassis ning et seda ära parandada, lasti maagaas hirmsa vilinaga torustikust välja.

Juhuslikult autoga samas kandis liikunud keskkonnainspektsiooni Pärnumaa osakonna Viljandi büroo juhataja Vello Vadi nimetas gaasifirma tegevust terroriks. «Hääl oli kohutav ja läbilõikav. Isegi maantee ääres oli müra nii tugev, et mobiiltelefoniga rääkida ei saanud,» kirjeldas ta.

Ametlikku käiku keskkonnainspektsioon Vadi sõnul juhtunule ilmselt siiski ei anna, sest keskkonnareostust ei tekkinud.

Karksi gaasimõõtejaama meister Arne Kirik tunnistas, et gaasi õhkupaiskumise käigus tekkinud müra oli tõesti tugev. Kirik rääkis, et kuna gaasitrassi kavatsetakse remontima hakata, siis tuli sellest surve välja lasta. Käsu selleks sai ta alles hommikul.

«Helistasin naabritele, aga seal ei vastanud keegi. Seejärel teatasin päästeametisse ning piirasin jaama lindiga ümber. Kui siia keegi suitsukoniga oleks sattunud, võinuks asi väga kurvalt lõppeda,» sõnas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing