Eesti Energia mõõdab Peipsi põhjaranniku mobiilimastis tuult

06. juuli 2006, 14:56

Eesti Energia paigaldas eile Peipsi põhjarannikul asuvasse Alajõe mobiilimasti tuulemõõtmisseadme, teatas ettevõte.

Tuult mõõdetakse selleks, et uurida piirkonna sobivust tuulepargi rajamiseks.

Eltel Networksi töömehed monteerisid Alajõe mobiilimasti 72 meetri kõrgusele anemomeetri ja tuulelipu, millega mõõdetakse tuule kiirust vähemalt ühe aasta jooksul. Seejärel otsustatakse, kas ja mis kujul oleks mõtet Peipsi äärde tuuleelektrijaama rajada.

“Vähemalt aastase tuulemõõtmise ja tulemuste analüüsi järel saame olla kindlad, kuidas Peipsi ääras tuult jätkub ning kas see on sobilik tasuva tuulepargi rajamiseks,” kommenteeris Eesti Energia Taastuvenergia ettevõtte juht Raimo Pirksaar. Enne tuuleelektrijaama projekteerimist tehakse ka põhjalikud keskkonnauuringud.

Tuulikute püstitamise tasuvust uuritakse praegu ka Narva Balti elektrijaama tuhaväljal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing