Valitsus välistas häältepüüdjad Euroopa Parlamendi valimistel

06. juuli 2006, 13:28

Edaspidi valitakse Euroopa Parlamendi valimistel erakondi, otsustas valitsus, sest see takistab erakondadel värvata häältepüüdjaks tuntuid inimesi.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel kiitis valitsus täna heaks Euroopa Parlamendi valimise seaduse muudatused, millest tingituna toimuvad järgmised valimised suletud nimekirjade meetodil.

See tähendab, et valijad annavad oma hääle erakonnale, mitte valimisnimekirjas olevatele konkreetsetele kandidaatidele. Kuna hääli saab erakonna kandidaatide nimekiri tervikuna, esiis kandidaate hiljem vastavalt saadud häälte arvule ümber ei reastata. Valituks osutuvad kandidaadid vastavalt erakonna määratud järjestusele ning nimekirja poolt saavutatud mandaatide arvule.

Kandidaatide suletud nimekiri teeb valimissüsteemi lihtsamaks ja jätab erakonnale võimaluse pakkuda välja oma kandidaatide eelistus, vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Nii on kandidaadi poliitiline vastutus valijate, riigi ja erakonna ees suurem ning välistab võimaluse värvata häältepüüdjaks tuntud inimesi, keda erakonnad poliitikasse tegelikult ei vaja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing