Salongiomanik müüb ka maju

Kaarel Kuusk 07. juuli 2006, 00:00

Kui otsida kinnisvaraportaali City24 abiga Tallinna vanalinnas müügis olevaid maju, näitab otsing üksikuid. Kolme maja müüb OÜ Basiilsalong omanik Nadežda Lazarenko.

Tema sõnutsi on üks maja Suur-Kloostri tänaval, mida ta müüb 35 miljoni kroonise hinnaga, juba broneeritud. Veel on Lazarenko müüa majad Rataskaevu 3/5 hinnaga 65 miljonit krooni ja Pikk 5 hinnaga 56 miljonit krooni.

Kinnistusregistris ei ole Pika tänava maja ja omanike kohta mingeid märkeid. Rataskaevu tänava maja omanikena on kirjas lisaks eraisikutele OÜ Merkerias, mis kuulub ühe teise firma kaudu Kristiina Gussevale, TBB Liisingu AS ja Ühisliising. Kinnistule on seatud Merkerias OÜ kaudu kaks 30 miljoni kroonist hüpoteeki Hansapanga kasuks.

Rataskaevu tänaval asuvas majas tegutseb praegu Du Nordi restoran. "Jah, ma olen teadlik, et maja on müügis, juba tükk aega, üle aasta, aga ma ei näe selles probleemi, kui maja omanikku vahetab," lausus restorani tegemistega seotud inimene.

Pikal tänaval asuval kinnistul tegutsevad NoKu klubi ja Salvatori linasest riidest toodete kauplus. NoKu klubi omanik on OÜ Klubikultuur, mille juhataja Andi Rungi sõnutsi on maja tihti omanikku vahetanud. "Minu teada see maja (Pikk 5) hiljaaegu alles müüdi kellelegi, aga meil on kehtiv rendileping Eliase kinnisvarabürooga, seetõttu maja müük kellelegi teisele meid otseselt ei puuduta," lausus Rungi.

Tõnu Pullerits Eliase kinnisvarabüroost ei soovinud Pikk 5 kinnistu kohta täpsemat infot anda. "Mul puudub täpsem informatsioon selle maja müügi kohta, meie oleme maja haldajad ja ma ei ole omanikuga sel teemal isegi mitte rääkinud," lausus ta eile.

Tallinna vanalinnas Vene tänaval juuksurisalongi pidav Lazarenko on enda sõnutsi juba 15 aastat maakleriametit pidanud. Majade müügist ega enda tegevusest ta aga rohkem rääkida ei soovinud. "Mina ei taha teile seda informatsiooni anda, see on konfidentsiaalne, omanikud kardavad," oli Isamaaliidu liige Lazarenko ettevaatlik.

Kinnisvaramaakler, kes müüb samuti maja Tallinna vanalinnas, lausus, et kuulutuse panevad üles vaid need, kel julgust jätkub, sest mängus on suur raha. Ta on Lazarenkost küll kuulnud, aga tema arvates võib Lazarenko taga olla hoopis keegi kolmas isik.

Lazarenkole kuuluva OÜ Basiilsalong 2003. aasta käive oli ligikaudu 600 000 krooni, kasumit teeniti ca 30 000 krooni, 2004. aastal vähenes käive ligikaudu poole võrra, ettevõte sai 200 000 krooni kahjumit. Äriregistris on Basiilsalongi üheks tegevusalaks märgitud ka kinnisvaratehingud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing