ÄP 5 aastat tagasi: Ettevõtjad optimistlikud majanduskliima suhtes

ÄP 10. juuli 2006, 00:00

Eesti ettevõtjate ootused II poolaasta majanduskliima suhtes on hoolimata maailmamajanduse olukorra jätkuvast halvenemisest optimistlikud, selgus konjunktuuriinstituudi uuringust.

"Eesti ettevõtetel on läinud keskmiselt paremini, ilmselt maailmamajanduse olukord väiksemaid riike nii tugevasti ei puuduta," ütles vanemteadur Leev Kuum viis aastat tagasi Äripäevale. "Juunis oli meie majandusolukord enam kui normaalne ning kõigi eelduste kohaselt jääb see ka püsima."

Välisinvesteeringute kliima jääb lähikuudel soodsaks. Üksi I kvartalis tuli Eestisse välisinvesteeringuid 3 mld krooni eest (mullu kokku 6,6 mld). II poolaastal annab inflatsiooniline surve mõnevõrra järele, jäädes 5% piirimaile, intressid jätkavad langustrendi. Probleemiks on tööturu tasakaalustamatus.

Ettevõtete hinnangul aktiivne nõudlus püsib. Tootmise oodatavast kasvust teatas 46% ettevõtetest. II kvartalis kasvas ehitustööde maht 70% firmades, suurenes tellimuste portfell ning lepingud kindlustasid töö pikemaks ajaks kui tavaliselt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:07
    Otsi:

    Ava täpsem otsing