Iraan kõigutab nafta hinda

Romet Kreek 10. juuli 2006, 00:00

Kaugele pole jäänud ajad, mil Iraani konfliktihirm tõstis nafta hinda. USA ja Suurbritannia süüdistavad Iraani, et selle tuumaprogramm on sõjalise otstarbega. Nüüd aga tuleb Iraani poolt uudiseid, mis nafta hinda alandavad.

Reedel ütles Iraani tuumaprogrammi läbirääkija Ali Larijani, et tal olid Iraani uraanirikastamise programmi osas konstruktiivsed läbirääkimised Euroopa Liidu ametnikuga. Ta lausus, et Iraan töötab tõsiselt Euroopa Liidu pakutava poliitilise ja majanduspaketi kallal, mida lubatakse vastutasuks uraani rikastamise lõpetamise eest.

"Iraan on siin tõesti suur mõjutaja," kommenteeris Wachovia ökonomist Jason Schenker Bloombergile. "Kui Iraani situatsioonile tuleb mingi lahendus, võime näha nädalaid vähehaaval langevat nafta hinda." Reedel langes New Yorgis nafta hind 1,4 protsenti, 74,09 dollarini. Päeva sees käis nafta hind tänu Põhja-Korea raketidemonstratsioonile korraks 75,78 dollaril, kuna Põhja-Korea lubas jätkata raketikatsetusi. Jaapanile muret valmistav riik teatas, et nad ei pea sõjaväe tavaõppustest teavitama USAd, Jaapanit ega ühtegi teist riiki. Londonis langes nafta hind 0,8 protsenti, 73,51 dollarini barrelist. Päeva sees tõusis Londonis nafta hind rekordilise 75,09 dollarini.

Enne võimaliku kokkuleppe saavutamist Iraaniga võib sealt aga karta ka meelemuutust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:07
    Otsi:

    Ava täpsem otsing