Karud ohustavad Läänemaa talunikke

10. juuli 2006, 13:26

Virumaalt Läänemaale kolinud kümmekond karu ohustab sealseid talunikke, karuotid on maiad mesilatele ja viljapõldudele, kirjutab Lääne Elu.

Aastatel 1970-2000 püsis karude arv Läänemaa keskkonnateenistuse juhataja Koit Latiku sõnul vahemikus 3-6 looma. 'Tuntav on karude aeglane ränne Virumaa laantest lääne suunas,' ütles Latik. Praegu on tema arvestuse kohaselt Läänemaal 11 karu.

Karud on viimasel ajal purustanud Läänemaal neli metssigade söötmise paika.

Nii metssead kui karud käivad söötmispaikades videvikus ning jahimehed võivad kergesti karu metssea pähe maha lasta. Senini Läänemaal karujahi lubasid antud pole ning eksituse eest ootab jahimeest kopsakas trahv.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing