Maksumärgita kanget alkoholi võib müüa septembri lõpuni

10. juuli 2006, 14:31

Ehkki maksu- ja tolliameti teatel tohib maksumärgita kanget alkoholi müüa 30. septembrini, tuleks märgita alkohol turustada esimeses järjekorras.

Kolmekuulisel üleminekuperioodil on otstarbekas kõigepealt müüa tarbimisse lubatud maksumärkideta kange alkohol, teatas maksu- ja tolliamet. Kange alkoholi maksumärk rakendus 1. juulist, maksumärgistamata alkoholi laovarud tuleb realiseerida kolmekuise üleminekuperioodi vältel, mil müüa võib nii märgistatud kui märgistamata kanget alkoholi.

Alates 1. oktoobrist peab aga kogu müügil olev kange alkohol olema maksumärgistatud. Ettevõtjatel, kes soovivad juba tarbimises olevat kanget alkoholi müüa peale 30. septembrit, saavad seda märgistada kas aktsiisilaos või registreeritud kaupleja juures.

Maksumärk on 20 mm läbimõõduga erilistele turvanõuetele vastav hologramm-kleebis, mille keskel on kujutatud Eesti kaarti ja selle all riigi vappi. Maksumärgile on trükitud ka palju erinevaid turvaelemente ning unikaalne kahest tähest ja kuuest numbrist koosnev kood. Koodi abil saab ostja maksu- ja tolliametist kontrollida, kas tegemist on õige maksumärgiga ning millise mahu ja kangusega alkoholi kohta see kehtib.

Kange alkoholi maksumärk aitab võidelda salaviinaga legaalses müügivõrgus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing