Veoautod lennutavad katmata koormatest kaasliiklejate suunas liiva ja kruusa

10. juuli 2006, 12:02

Katmata koormatega veoautod sõidavad omavoliliselt mööda linna, lennutades kaaliiklejate suunas liiva ja kruusa, vahendas Postimees Online.

Veoste laadimise eeskirja järgi peavad puistekoormad olema sõidu ajaks kinni kaetud.

«Asi hakkas mind tõsiselt häirima umbes kolm kuud tagasi, kui hommikul Tallinna tööle sõites jäin toppama ühe veoauto taha, kust mulle terve tee liiva kaela sadas,» rääkis Sakus elav Ain, kelle sõnul oli eessõitnud autol koormakate olemas, kuid lihtsalt mugavusest peale tõmbamata.

Mees on seepärast kümneid kordi ka politseile helistanud, kuid tal on vaid soovitatud tolmava koormaga autot jälitada ja number üles kirjutada.

Kui liivakoormatega autod tegutsesid otse linnavalitsuse akende all, vedades liiva Harju tänava varemete täitmiseks, soovitas politsei neile helistanud Ainil kõigepealt jaoskonda tulla ja kõik paberile panna.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve osakonna liiklustalituse vanemkomissari Villu Vane sõnul mõjutab asja patrullide vähesus.

«Hetkel näiteks tegeleb liiklusjärelevalvega kaks patrulli ja veel kaks tegutsevad lauluväljaku (seal käis Õllesummer – toim) piirkonnas,» nentis Vane, kelle kinnitusel läheks liikluspilti arvestades vaja kuni kaheksat patrulli, sest liiklusõnnetustele ja operatiivväljakutsetele tuleb alati reageerida.

Eelmisel aastal tabasid Põhja prefektuuri töötajad Tallinnas ja Harjumaal 40 liiklusseaduse rikkujat, kelle veos ei olnud nõuetekohaselt kinnitatud, tänavu esimese kuue kuuga on selliseid õigusrikkumisi registreeritud 11.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing