Korteriühistutel napib raha energiasäästuks

11. juuli 2006, 14:44

Korteriühistutele teeb muret liiga väike rahastamine, mis ei luba elamuid energiasäästlikumaks muuta, mistõttu võiks sinna suunata enam euroraha.

Seda näitab kujukalt KredeXi toetuste lõppemine 1 tunniga.Nii rääkis KÜ Sõpruse 214 juhatuse esinaise Ilme Trepp, et riik peaks toetama kortermajade energiasäästlikumaks muutmist, sest üksipäini KÜd seda ei suuda.

Treppi sõnul on probleemid eelkõige Eesti pärastsõjaaegse elamutega, mis on ehitatud vahemikus 1960 - 1985.a., vastavalt tolle aja mentaliteedile, kus kütus maksis kopikaid ja ruttu oli suures mahus vaja elamispinda. „Korterelamutes on väga suur pensionäride osakaal ja oleks nagu vale sundida neid investeerima tulevikku, selle asemel, et elada täna normaalselt,” ütles Trepp ja lisas, et kuigi korteri võib müüki panna, kuid selle asemel väikekorterit või pansionaat-tüüpi elamist leida on raske.

Trepp toob näiteks rikka Norra, kus riiklik energiasäästu programm jagab renoveerimistoetusi valemi 50% riik +25% omavalitus +25% omanik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing