Laienenud Selveri käive kasvas hüppeliselt

Ralf-Martin Soe 12. juuli 2006, 00:00

Selveri netokäive kasvas esimesel poolaastal 1,26 miljardi kroonini. "See on tõesti väga suur number, millega võib rahule jääda," ütles Selveri juhataja Ain Taube. Küsimusele, miks Selveri käive Rimist nii palju rohkem kasvanud on, vastas Taube, et Selver on teiste konkurentide hulgas ka Rimi käest turuosa võtnud.

Rimi netokäive kasvas esimesel poolaastal 6,5 protsenti, 2,6 miljardi kroonini.

"Selver on avanud suure hulga uusi kauplusi, aga Rimi on eelkõige tegelenud ühinemise ja uute kaupluste Rimi kontseptsiooniga vastavusse viimisega," rääkis Rimi tegevjuht Ruth Laatre.

Käibe kasvu vahe tuleb Laatre sõnul juba sellest, et Rimi ei avanud 2005. aastal uusi poode ning suuruselt teine kauplus Haabersti Rimi oli selle aasta esimeses kvartalis ümberehitamise tõttu suletud.

"Niisugune ümberehitus jääb mõjutama meie käivet ka sel ja järgmisel aastal," rääkis Laatre, viidates, et endiseid Citymarketeid ehitatakse ümber Rimi kontseptsioonile vastavaks. Augustis hakatakse renoveerima Tallinnas Norde Rimi, järgmisel aastal võetakse ette Pärnu, Tartu, ning Tallinnas Sõpruse ja Mustakivi Rimi.

Rimi kontserni kuuluva Säästumarketite keti direktori Andres Kivistiku sõnul Rimi kaupluste ja Säästumarketite käivet eraldi ei arvutata, seetõttu ei saa järeldada, kelle käibe kasv on suurem. "Seda võin aga küll öelda, et Säästumarketite klientide arv on kasvanud," rääkis Kivistik. Säästumarketeid on juurde tulnud sel aastal Narva ja Sakku ning eelmisel aastal üks Sauele, rääkis Rimi tegevjuht Ruth Laatre.

ETK kohta pole kõikidest ühistutest andmed veel laekunud, ent esimese poolaasta käibe kasv peaks jääma 20 protsendi ringi, kommenteeris ETK Grupi finantsdirektor Janek Lepp.

Prisma Peremarketi käibe kohta ei õnnestunud eile andmeid saada, kuna juhtkond viibis puhkusel.

Selveril on kokku 21 kauplust, neist seitse on lisandunud käibe kasvu perioodil (näiteks kaks Tartusse ja üks Jõhvi). Käive müügipinna ruutmeetri kohta kasvas 13 protsenti võrreldes eelmise aastaga. Selveris sooritati kokku 5,9 miljonit ostu, mis on 45% rohkem kui mullu.

Laatre sõnul on Selveril lihtsam laieneda, sest näiteks Rimil on kauplused üle Eesti juba olemas. "Laienemisel oleme valivamad ja kaaluvamad," lisas Laatre.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing