Komisjon trahvis Microsofti 4,4 miljardi krooniga

Airi Ilisson 12. juuli 2006, 13:54

Täna määras Euroopa Komisjon Microsoftile ettekirjutuste täitmata jätmise pärast 280,5 miljoni euro (4,4 mld EEK) suuruse trahvi.

Kui ettevõte jätab ettekirjutused täitmata pärast 31. juulit, ähvardab komisjon Microsofti täiendavate trahvidega kuni 3 miljonit eurot päevas, kirjutab Päevaleht Online.

Trahv järgneb 2004. aasta verstapostiks saanud otsusele, millega Microsofti kohustati jagama infot konkurentidele oma Windowsi operatsioonisüsteemi kohta, et teised firmad saaksid kirjutada Windowsi keskkonnas paremini töötavaid programme. Töökord sai Microsoft trahvi rekordilised 497 miljonit eurot.

Euroopa Liidu kõrgema konkurentsiametniku Neelie Kroesi sõnul pole ükski firma väljaspool seadust. 'Mul on kahju, et rohkem kui kaks aastat pärast seda otsust pole Microsoft lõpetanud oma seadusevastast tegevust,' vahendas BBC Kroesi sõnu.

Microsofti väitel on firma Komisjoni nõudmisi täitnud ning esitab viimase info vastavalt kokkuleppele rivaalidele 18. juuliks. Praegu peaks Microsoftil sellega tegelema 300 inimest.

Reutersi teatel on otsus pretsedenditu ning karm vastus Microsofti venitamistaktikale Komisjoni otsuse mittetäitmiseks. Microsoft on edasi kaevanud kõik Komisjoni otsused, firmal on võimalik ka see otsus edasi kaevata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing