St. Ola rikke tõttu pikenesid Hiiumaa praamijärjekorrad

Airi Ilisson 12. juuli 2006, 11:53

Saaremaa Laevakompanii teatel on Rohuküla-Heltermaa parvlaevaliini liiklus hetkel häiritud seoses parvlaeva St. Ola tehnilise rikkega.

Rohuküla-Heltermaa parvlaevaliinil teenindavad hetkel parvlaevad Ofelia ja Harilaid, viimane asendab parvlaeva St. Ola.

SLK infojuhi Anne Saare sõnul on tehnilise rikke tõttu liiklusest kõrvaldatud St. Ola Rohuküla-Heltermaa laevaliini suurima mahutavusega alus, mistõttu on juba eilsest pärastlõunast tekkinud tavapäraselt suuremad järjekorrad.

Kuna liinil on seetõttu tekkinud suuremad järjekorrad, teeb ettevõte lisareise ja soovitab Hiiumaale ja sealt mandrile sõiduks kasutada ühtlasi ka Triigi-Sõru ja Kuivastu-Virtsu laevaliine.

„Kahjuks ei olnud meil valikut, sest reisijate turvalisus on meie esmane prioriteet ning seetõttu pidime niivõrd raske otsuse langetama. Kindlasti teeme lisareise ning alused sõidavad vabagraafiku alusel, kuid kuna asendav alus Harilaid on kordi väiksem, liiguvad järjekorrad aeglaselt. Püüame leida lähiajal veel võimalusi olukorra võimalikult kiireks leevendamiseks, kuid seniks palume inimestel varuda kannatust ja vabandame ebamugavuste pärast,” ütles Saar.

St. Ola jõudis täna Balti Laevaremonditehasesse, kus selgitatakse välja rikke põhjused ning teostatakse vajalikud remonditööd. „Hetkel ei ole veel teada, kaua St. Ola remonditööd aega võtavad. Anname koheselt teada, kui tuleb uut teavet,” lisas Saar.

Parvlaeval St. Ola avastati tehniline rike teisipäeva pärastlõunal, mistõttu jäi ära ka üks reis. St. Ola`d hakkas asendama laid-tüüpi alus Harilaid. Liinil teenindab ka parvlaev Ofelia. Mõlemad alused tegid lisareise ka öösel kuni kolmapäeva varahommikuni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing