Tallinn sai Falckilt poole aastaga ligi 30 miljonit krooni parkimisraha

Airi Ilisson 12. juuli 2006, 10:28

Tallinna tasulise parkimisala operaator Falck teenis linnale parkimisõiguse müügi ja viivistasudena poole aastaga 29,4 miljonit krooni.

Seda on 3,4 miljoni krooni võrra rohkem kui mullu samal perioodil, teatas ettevõte.

Tallinna parkimistulu suurenes parkimisõiguse müügi kasvu arvelt.

Parkimisõiguse müügist tasulisel parkimisalal teenis Tallinn tänavu kuue kuuga 19,9 miljonit krooni. Mullu esimesel poolaastal oli see summa 16,5 miljonit krooni.

Viivistasuotsustega (VTO) määratud summadest laekus linna kassasse sel perioodil 9,5 miljonit krooni. Möödunud aasta esimese kuue kuu viivistasude laekumine oli väiksem vaid 46 000 krooni võrra. Parkimistasu maksmata jätnud autojuhtidele koostasid Falcki kontrolörid tänavu esimesel poolaastal 22 539 VTO-d, mida on 209 võrra vähem kui eelmisel aastal samal perioodil.

Aastaga on 40 protsendi võrra vähenenud avalduste arv VTOde tühistamiseks.

Tänavu taotleti VTO tühistamist poole aasta jooksul 1893 korral, eelmise aasta juuni lõpuks oli avalduste arv 1278 võrra suurem. Tallina transpordiameti juures tegutsev komisjon rahuldas tänavu 765 tühistamistaotlust võrrelduna mulluse 872ga. Kaks enamlevinud VTO tühistamise põhjust on nn mobiiliparkimisel autonumbri sisestamisel ühe sümboliga eksimine ja elaniku parkimisloa asetamine nii, et loa andmed ei ole loetavad.

Mobiiltelefoni vahendusel parkimise eest tasumine on jätkuvalt populaarne. Mobiiliparkimise osakaal parkimiskorralduse käibest oli kuue kuu kokkuvõttes 54 protsenti. Aastaga on mobiiliparkimise osakaal tõusnud kuue protsendipunkti võrra.

AS Falck Eesti korraldab Tallinnas parkimist alates 2001. aastast. Infot tasulise parkimise kohta Eesti linnades leiab veebiaadressilt www.parkimine.ee.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing