PM: Cleanaway viskab pakendid jäätmeautosse olmeprahi hulka

13. juuli 2006, 08:21

Cleanaway viskab maapiirkondades eelsorteeritud jäätmed olmeprügiga segamini samasse autokasti, põhjendades seda pakendiauto kütuse kokkuhoiuga.

Cleanaway tegevjuhi Argo Luude sõnul vastab tõele, et eelsorditud jäätmed liiguvad paiguti olmeprügiga samasse autosse, kirjutab Postimees. «Minu hinnangul toimub see üle Eesti,» ütles ta.

«Esmane põhjus on keskkonna säästmine,» sõnas Luude. Tema sõnul pole hajaasustusega piirkondadesse mõttekas eraldi eelsorteeritud jäätmete autot saata, sest kogused on väikesed. «Sõidu peale kuluvast kütusest saaks toota kolm korda rohkem pudeleid kui ühe pakendiringiga kogub.»

Luude sõnul ei saa pakendiauto oodata, kuni inimesed panevad kastid prügi täis. «Tihti elanikud ei puhasta piima- või mahlapakendeid ja siis tulevad ussikesed või putukad sinna elama,» ütles Luude ja lisas, et klaaspakendeid kogutakse harvemini: kord kvartalis.

Cleanaway võistleja Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg ütles, et nende firma eelsorditud jäätmeid olmeprügiga kokku ei pane. «Kui on eraldi konteiner, siis tuleb ka teine auto,» sõnas Remmelg. «Muidu pole ju mõtet eraldi koguda.»

Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja Peeter Eegi sõnul määravad prügivedu reguleerivad kohalikud omavalitsused, kuidas prügifirmad eelsorteeritud jäätmetega peaks käituma, kuid see on tihti määratlemata.

Eegi teatel on praegu siiski keskkonnaministeeriumil valmimas määruse eelnõu, mis reguleeriks liigiti sortimist riiklikul tasandil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing