Autoavariis hukkus edukas ärimees

Gert D. Hankewitz 14. juuli 2006, 00:00

Säde, kes oleks järgmise aasta augustis tähistanud oma 40. juubelit, oli nelja ettevõtte omanik ning ühe ettevõtte nõukogu liige.

Kõige kasumlikum neist ning ehk ka tuntuim on Järvamaal Koerus asuv elektrimootorite valmistaja AS Konesko. Pärast uue tehase valmimist ja metallitöötlemistsehhi Põltsamaale kolimist on firma Eesti suurim elektrimootorite tootja. Üle-eelmisel aastal oli Konesko käive peaaegu pool miljardit krooni ning kasum 50 miljonit krooni.

Golfi mängida armastav Säde oli koos oma partneri Mart Hirtentreuga 8 miljoni kroonise omakapitaliga ASi Nasva Jahtklubi omanik. Firmale, mille omanik on omakorda osaühing Tannenrode, kuulub Tallinna vanalinnas Pikk 48 asuv hoone, mis on hea asukoha ja paar aastat tagasi restaureeritud fassaadi tõttu väärt miljoneid kroone.

2005. aastal ilmunud Äripäeva rikaste TOP 500 edetabelis hoidis Säde Tannenrodest ning Koneskost saadud 49,55 miljoni krooniga 325. kohta. Tema partner Hirtentreu oli aga samadest firmadest saadud 74,6 miljoni kroonise tuluga 213. kohal.

Säde sõitis möödasõitu tehes otsa veoautole. Telesaate "Reporter" andmetel avastati hiljem Säde uue viienda seeria BMW pardakompuutrit uurides, et auto kiirus enne kokkupõrget oli 230 km/h.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:08

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing