Baltika aktsia enimkaubeldud

Peeter Teder 14. juuli 2006, 00:00

Tallinna börsil osteti-müüdi eile enim Baltika aktsiat, mille käive ulatus 4,1 miljoni kroonini.

Lõviosa käibest ehk 3,1 miljonit krooni andis üks, enne kauplemise algust börsisüsteemi sisestatud tehing 15 000 aktsiaga. Ilmselt oli tegu eile kokku lepitud tehinguga, mis eile ka börsisüsteemi sisestati. Ilma selle tehinguta oleks Baltika käive olnud vaid 1 miljon krooni ja enimkaubeldud aktsia oleks eile olnud Eesti Telekomi aktsia. Baltika aktsia hind alanes 0,3 protsenti ning väärtpaber maksis 204,97 krooni (13,10 eurot).

Päris huvitav on jälgida, kuidas Eesti turg reageerib - või, täpsemalt öeldes, jätab reageerimata - uudistele. Baltika Ivo Nikkolo ost oleks minu arust võinud küll soojemat vastuvõttu kohata, kuid ilmselt pidasid turuosalised selle ostu mõju ebaselgeks või isegi veidike negatiivseks. Igatahes aktsia hinnale see positiivselt ei mõjunud. Ilmselt peab Baltika jällegi tõestama tehtud sammu õigsust. Samas aga võib see olla isegi ootuspärane, sest sai ju firma juhtkond edukalt hakkama Baltika muutmisega rõivatootjast rõivaste jaemüüjaks.

Suurim langeja oli börsil Tallinki aktsia, mis langes 1 protsendi, makstes 59,93 krooni (3,83 eurot). Väärtpaberi käive oli 883 000 krooni. Tallinkilt ootaks mina isiklikult mingitki kalkulatsiooni ühinemise mõjude kohta. Praegu jääb mulje, et Silja Line on ostetud valimatult ning kas, kuidas ja millal see lõplikult restruktureeritakse, pole teada. Majandusinimesed peaksid siiski tegema mingidki arvutused ja pakkuma prognoosid.

Olulisim tõusja oli eile Eesti Telekomi aktsia, mis kerkis 1,4 protsenti ja maksis 116,57 krooni (7,45 eurot). Aktsiat osteti-müüdi 2,7 miljoni krooni väärtuses.

Telekomi aktsia on viimasel kuul olnud kerges tõusutrendis. Arvan, et aktsiale võib pakkuda jätkuvalt tuge suuromaniku TeliaSonera võimalik ülevõtmispakkumine. Kuigi TeliaSoneral on ka muid ja võib isegi öelda, et paremaid ülevõtmiskandidaate, ei saa Eesti Telekomile tehtavat pakkumist täielikult välistada.

Vähemalt miljonikroonise käibe saavutasid veel Norma ja Kalevi aktsiad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing