Lordi tuleb Haapsallu

Henrik Aavik 14. juuli 2006, 00:00

Mai kuus Eurovisiooni võitnud koletistekostüümidega ansambli Lordi muusika on segu mitmest kuulsast rokiansamblist - Kissist, Alice Cooperist ja Ozzy Osbourne'ist. Ühesõnaga vana hea hevimetall, märksõnadeks rõhutatud teatraalsus ja keevitamine. Lubadus Eestisse esinema tulla anti juba eelmisel aastal. Ürituse korraldaja Karol Kikkase sõnul oli lauluvõistluse võit korraldajatele puhas jackpot, bändi hindasid nad kõrgelt juba varem. Pärast eurovõitu on Lordi saanud kontserdipakkumisi üle Euroopa, kuid minnakse vaid nendesse riikidesse, kus on ilmunud viimane plaat "The Arockalypse".

Koletistebändiks nimetatud Lordi liider kommenteerib oma välimust: "Olen juba miljon korda öelnud, me ei ole satanistid, see on puhas meelelahutus," kinnitades nii veelgi tõsikristlaste halvimaid kahtlusi - antikristus ju ütleks ka, et ta ei ole! Hevimuusika saatanlikku päritolu on esile toodud juba aastakümneid ning Lordi pakubki kuulajatele põrgulikku meelelahutust kogu hinge eest.

Euroopas võidu toonud loo videogi kannab endas argiseid heviväärtusi - goth-neiu longib kooli koridoris ja vaatab kurvalt kuidas cheerleader'id "täisväärtuslikku" elu keksivad. Siis aga lendab uks lahti, plahvatuste saatel siseneb Lordi ning cheerleader'id lendavad näoli võimla põrandale kuni neil lubatakse zombi'dena ärgata. Kaasõpilased põgenevad, uje goth-neiu vallutab kooli.

Solist Mr Lordi on demoplaate teinud juba viisteist aastat, 1996 moodustati ansambel. Soome Eurovisiooni eelvooru kutsus neid esinema Soome riigitelevisioon YLE ja plaadifirmade esindused. Algul tundus kutse bändi liikmetele nii uskumatuna, et kahtlustati tegemist olevat vale telefoninumbriga. Siiski nõustus bänd eelvoorust osa võtma eesmärgiga promoda oma viimast plaati. Nende konkursil esitatud laul "Hard Rock Halleluujah" sai 41,5% kõigist vaatajate-kuulajate häältest Soomes ning esindas Soomet Ateenas, ehkki veel enne lõppvõistlust nõudsid kriitikud president Halonenilt sekkumist ning Lordi asendamist mõne ilusama ansambliga. Lordi püstitas Eurovisiooni lauluvõistluse punktirekordi - 35 riigilt kogusid nad 292 punkti.

Haapsalu lossihoovis on üles seatus kaks lava, kus enne Lordit astuvad üles paljud Eesti ansamblid, nende seas Tanel Padar & The Sun, Slide Fifty, Singer Vinger, Vennaskond. Kogu piiskopilinnuse hoov ja selle ümbrus on täis kauneid autosid, enamik neist tuleb kohale Soomest ja Rootsist.

Pühapäeval lõpeb üritus kiirendusvõistlusega lennuväljal, mille lõppedes saab edasi minna samas algavale NO99 Chalice'i ja Tõnis Mäe ühiskontserdile, mis paraku on eraldi pileti eest.

Haapsalu linna sel suvel läbitamatuks kraaviks pelgajatele vahendas korraldaja Karol Kikkas linnavalitsuse lubadust - autopeo ajaks on Haapsalu parandatud ning autotatav.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing