Tulemas terve rida uusi Nissani mudeleid

Ardo Kalda 14. juuli 2006, 00:00

Nissan andis 6. juulil teada, et toob üle maailma järgmise paari aasta jooksul välja täiesti uue mudelirea.

Uute autode tulemist alustab mudel nimega Livina Geniss. Imestamisväärne on asjaolu, et auto lastakse esmalt välja Hiina turule. See on Nissani ajaloos esimene kord, kui uus ülemaailmne mudel saadetakse esmalt Hiina turule.

Nissani asepresident Carlos Tavares ütles, et firma jaoks on tegu märkimisväärse investeeringuga. Samuti nimetas Tavares, et Livina Geniss ja ka kogu järgnev mudelirida on Nissani jaoks eriti tähtis. Nimelt loodab Jaapani autotootja uutest mudelitest suurt abi Hiina autoturu hõivamisel. Suurt edu loodetakse uutest autodest ka teistel kasvavatel turgudel.

Livina Genissi esmaesitlus toimub hiljem sel kuul Hiina autonäitusel. Suuresti loodetakse auto innovatiivsele välimusele. Tegemist on mahtuniversaaliga, mis mahutab seitse inimest. Nagu ka teised tulevased mudelid, on Livina Geniss disainitud Nissani tehnilises keskuses. Autod ehitatakse koostöös Renault'ga. Arvatavasti hakatakse platvormi, millele auto ehitatakse, ka järgnevate mudelite puhul omavahel jagama.

Kapotialust hakkab ehtima 1,8-liitrine bensiinimootor. Ehitama hakatakse autosid Hiinas. Ülejäänud mudelid valmistatakse tehastes üle kogu maailma.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing