Keskkonnaministeerium avalikustab Miinisadama süvendamise keskkonnamõju aruande

14. juuli 2006, 14:34

Esmaspäeval avalikustab keskkonnaministeerium aruande, kus on analüüsitud Miinisadama süvendamise ja lainemurdjate renoveerimise mõjusid.

Ministeerium teatas Ametlike Teadaannete vahendusel, et Miinisadama keskkonnamõju hindamise aruandega on võimalik tutvuda 17. juulist 2. augustini nii OÜ-s E-Konsult, keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse- ja tehnoloogia osakonnas kui ka ministeeriumi kodulehel ( lt;#vt siit= http://www.envir.ee/91619 gt;).

Sadamas tahetakse süvendada lainemurdjate esist alust ja sissesõidukanalit ning laiendada idapoolset mereväravat. Süvendustööde maht on kuni 49 200 m³ ja töid tehakse kopaga ujuvaluselt. Lainemurdja jaoks ehitatakse kai merepoolsesse külge killustikualusele monoliitbetoonist tugimüür.

Ehitus- ja süvendustööd Miinisadamas peaksid tagama selle, et peatuks lainemurdjate lagunemine ning laevad saaks ohutult liigelda. Miinisadamat hakkab süvendama kaitseministeerium.

Eelmisel suvel algatas Tallinna linn Miinisadama ja selle lähiümbruse detailplaneeringu. 2005. a sügisel korraldatud rahvaküsitluse andmetel soovis neli viiendikku tallinlastest, et Miinisadamast saaks sõjasadama asemel elamu- ja puhkeala.

Tänavu kevadel tutvustatud plaanide kohaselt näeb Tallinna linn miiniristlejatega sadamat kui üht kavandatava rannapromenaadi atraktsiooni.

Ettepanekuid ja vastuväiteid Miinisadama süvendamisele saab keskkonnaministeeriumile esitada 31. juulini. Aruande avalik arutelu toimub 2. augustil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing