Mais peatus Eestis 14 000 konverentsituristi

Gert D. Hankewitz 14. juuli 2006, 09:02

Mais peatus majutusettevõtetes 14 000 konverentsituristi, teatab Statistikaamet.

Konverentsiturism on majutusettevõtetele suvise turismihooaja pikendamise võimalus. Enim konverentsituriste peatub majutusettevõtetes just mais ja septembris. Mais majutusettevõtetes peatunud ligi 194 000 turistist 7% olid konverentsituristid, nendest 55% saabus välisriikidest.

Enamik konverentsituriste peatus Tallinna (54%) ja Tartu (10%) majutusettevõtetes, kuid populaarsust on kogunud konverentside korraldamine väljaspool suuremaid linnu. Valga maakonna majutusettevõtetes peatus 6% ja Lääne-Viru maakonna majutusettevõtetes 5% majutusteenust kasutanud konverentsituristidest. 77% konverentsituristidest eelistas majutuskohana hotelli.

Mais peatus Eesti majutusettevõtetes 2% enam turiste kui aasta tagasi samal ajal. 29% turistidest olid Eesti elanikud, 40% tuli Soomest ja ligi kolmandik muudest välisriikidest. 60% Eesti majutusettevõtetes peatunud turistidest oli puhkusereisil — väliskülastajatest 67% ja Eesti elanikest 43%.

Mais oli majutusettevõtete tubade täitumus 49%. Keskmisest suurem tubade täitumus oli Põhja-Eestis. Ööpäev maksis majutusettevõttes keskmiselt 531 krooni. Kõige kallim oli ööbimine Tallinnas (689 krooni) ja odavaim Kesk-Eestis (310 krooni). Hotellides ja motellides oli ööpäeva keskmine maksumus 605 krooni, muud liiki majutusettevõtetes 284 krooni. Ööpäeva keskmine maksumus suurenes eelmise aasta maiga võrreldes 3%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing