Naftabarreli hind ületas 78 dollarit

Gert D. Hankewitz 14. juuli 2006, 09:15

Toornafta hind püstitas uue Lähis-Ida kriisi lisandumisega taas rekordi, kui USA augusti lepingute hind tõusis 78 dollari ja 40 sendini barrelilt.

Lisaks Iisraeli viimase kümne aasta suurimale sõjalisele operatsioonile Liibanoni vastu aitasid hinnatõusule kaasa ka väidetavad sabotaažiaktid Nigeerias, kus lõhkes kaks naftajuhet, ja samuti Iraani ja Lääne tuumadialoogi jõudmine uude madalseisu, vahendas ETV24 Reutersi uudist.
Lisaks lõppesid Põhja- ja Lõuna-Korea kõnelused tulemusteta ja toornafta varud USAs kahanesid oodatust enam.

Neljapäevase kauplemispäeva lõpuks oli augusti tehingute hind tõusnud 76 dollari ja 70 sendini, kuid järelkauplemise käigus tõusis hind veel pea kahe dollari võrra. Tegemist on New Yorgi naftabörsi NYMEXi kõrgeima tulevikutehingute hinnaga alates börsi avamisest 1983. aasta märtsis. Londonis tõusid Põhjamere Brent nafta augusti tehingud järelkauplemise lõpuks tasemele 77 dollarit ja 49 senti barrelilt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing