Samsungi kasum langes koos mobiiltelefoni hindadega

14. juuli 2006, 10:02

Samsung Electronics raporteeris täna viie kvartali madalaimast kvartalikasumist, kuna ettevõte alandas konkurentsiks mobiiltelefonide hindasid.

Samsungi kvartalikasum langes 11 protsenti, 1,5 triljoni wonini (1,6 mld dollarini ehk 19,7 mld kroonini). Suuruselt kolmanda mobiiltelefonitootja käive kasvas 3,8 protsenti – kuid seda tänu LCD-de ja pooljuhtide müügile – 14,1 triljoni wonini.

Samsungi aktsia hind langes, kuna nafta hind tõusis rekordtasemele ja kiibitootjat süüdistati kartellkokkuleppes kahtlustatuna. Aktsia hind langes 2,7 protsenti, 584 000 wonini.

Ettevõtte investorsuhete juht Chu Woo Sik ütles Bloombegile, et hullem on möödas – teisel poolaastal pöörduvad ameeriklased tagasi kooli ja jõulumüügi hooaeg tõstab nõudlust arvutite ja elektroonika järele.

Analüütikud ootasid Samsungilt 13,8 mld woni juures 1,3 triljoni wonist tegevuskasumit. Samsungi tegevuskasum langes 14 protsenti, 1,4 triljoni wonini.

Samsungi telekommunikatsioonidivisjoni kasum kukkus 24 protsenti, 405 mld wonini, seda 4,3 triljoni wonise käibe juures. Ettevõte ootas kasumiks 307 mld woni 4,2 triljoni wonise käibe juures. 93 protsenti oma telefonidest eksportinud Samsung müüs teises kvartalis välismaale telefone keskmise hinnaga 167 dollarit (2054 krooni). Aasta tagasi oli veel telefoni keskmine hind 176 dollarit.

Aasia nr. 2 mobiiltelefonitootjalt LG Electronicsilt ootavad analüütikud telefonidivisjonilt rekordkahjumit – 33 miljardit woni. Eelnev kahjumirekord oli esimeses kvartalis - 31 mld woni. LG Electronics avaldab kvartalitulemused 19. juulil.

Pooljuhtide divisjonist teenis Samsung ühe triljoni wonise kasumi, mis vastas analüütikute ootustele. 4,4 triljoni wonine käive ületas analüütikute 4,2 triljonilist ootust.

LCD divisjoni tegevuskasum kasvas aastataguselt 13 mld wonilt 75 mld wonini. Sama divisjoni käive kasvas 2,12 triljonilt wonilt 2,85 triljoni wonini.

Suuruselt teine LCD tootja LG.Philips LCD Co. raporteeris 322 miljardi woni suurusest kahjumist. Ettevõte on sunnitud vähendama kapitalikulutusi 30 protsendi võrra kolme triljoni wonini, kuna LCD laovarud on kuhjunud rekordtasemeni.

Samsung ja Sony investeerivad 1,8 triljonit woni oma LCD ühisettevõttesse S-LCD.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing