Nafta hind rõhus turge

Peeter Teder 17. juuli 2006, 00:00

Aktsiaindeksid Euroopas ja USAs eelmisel nädalal langesid. Nii Euroopas kui ka USAs vedas hindu allapoole Lähis-Ida konflikt ja nafta kallinemine. USA turgu mõjutasid ka oodatust nõrgemad majandustulemused.

Euroopas olid olulisemad langejad lennukompaniide ja pankade aktsiad. Lennukompaniide aktsiate hinnalangust juhtis odavlennufirma Ryanairi aktsia, mis kaotas nädalaga 5,2 protsenti oma väärtusest ja maksis 7,28 eurot. Nafta moodustab umbes 30 protsenti lennufirmade kuludest.

Pankade aktsiatest langes kõige rohkem Šveitsi ühe suurema panga Credit Suisse aktsia. Credit Suisse aktsia kukkus 6,3 protsenti, makstes 63,7 Šveitsi franki. Pankade aktsiad kipuvad langema, kui väärtpaberiturgudel läheb kehvasti.

Euroopa aktsiate hinnaliikumisi laiemalt peegeldav indeks Dow Jones Stoxx 600 langes nädalaga 3 protsenti ja oli 311,68 punkti. 9. mail saavutatud kõrgtasemelt on indeks siiani taandunud 9,4 protsenti.

USA kvaliteetaktsiatest langesid nädalaga märkimisväärselt Alcoa ja General Electricu (GE) aktsiad. Maailma suurim alumiiniumitootja Alcoa kukkus 8,2 protsenti ja maksis 30,79 dollarit. Firma teatas kasumiks 89 senti aktsia kohta, kuid analüütikud olid oodanud 93 senti aktsia kohta.

GE teatas 47sendisest kasumist aktsia kohta, mis vastas küll analüütikute ootustele, kuid ei ületanud neid. GE aktsia hind langes 3,6 protsenti ja oli 32,11 dollarit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing