Poola juhtideta jäänud kaevandused käivad alla

17. juuli 2006, 15:09

Kolm neljast tähtsamast Poola söekaevandusest tegutsevad juhita, samal ajal käivad kaevanduse alla ja kasum on vähenenud neli korda, kirjutab Gazeta Wyborcza.

Mõne nädala eest lahkusid ametist Söekompanii (Kompania Weglowa) president Maksymilian Klank ja Jastrzebski söekaevanduse juht Leszek Jarno. Veidi varem vallandas majandusminister Pioter Czajkowski, kes ainukese Sileesia iseseisva kaevanduse Budryk president. Nii on endiselt oma ametisse jäänud vaid Stanislaw Gajos, kes on Katowice söekaevanduse juht.

Senimaani pole neile asendajaid leitud, kui kaevanduste olukord halveneb jätkuvalt. Esimese viie kuuga on kaevandused teeninud neli korda vähem kui aasta eest. Seejuures mais saadi lausa kahjumit 3,6 mln zlotti.

Katowice Majandusakadeemia professor Andrzej Barczak peab põhiprobleemiks kasumite langusele, mitte juhtide lahkumist vaid kaevandamise hinna kasvu. „Kaevandused otsivad üha sügavamaid varusid, aga see, nagu teada, maksab rohke,” ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing