Tallinki kasum ja käive jäid analüütikute ootustele alla

17. juuli 2006, 10:46

Tallinki kolmanda kvartali kasum ja käive jäid alla investeerimispanga Suprema ootustele.

Investeerimispanga analüütikud olid käibeks prognoosinud 1,46 miljardit krooni ning kasumiks 295,7 miljonit krooni. Firma tulemused olid vastavalt 1,26 miljardit ja 76,7 miljonit krooni, mis tähendab, et kasum tuli 4 korda oodatust väiksem.

'Kolmanda kvartali kasumit mõjutasid mitmed ühekordsed kulud, mis ulatusid 5 miljoni euroni (78 miljoni kroonini – toim.),' seisab kommentaaris. '4 miljoni eurone kulu oli seotud Superfasti ostmisega ning Riia-Stockholm liini käivitamisega ning 1 miljon eurot kulus M/S Galaxy käivitamisele ja M/S Romantika siirdamisega Tallinn-Stockholm liinile.'

Suprema analüütik Arko Kurtmann selgitas, et kolmandas kvartalis avatud liinid pole jõudnud tervet kvartalit käigus olla ning seetõttu pole ühekordsetele kulutustele piisavat tulu vastu tekkinud.

Kogu majandusaasta tulemused peaksid olema hiljutiste investeeringute valguses positiivsemad, seisab Suprema kommentaaris. Investeerimispank jätab jõusse aktsiale antud 6,25-eurose (97,8 kroonise) hinnasihi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing