Türgis, Indias ja Venemaal parimad tippjuhtide palgad

17. juuli 2006, 11:17

Mitmete arenevate riikide tippjuhtide palgad edestavad ostujõu poolest oma kolleegide palku arenenud tööstusriikides nagu Jaapan ja USA.

Ajaleht Financial Times kirjutab viitega konsultatsioonifirma Hay Group ülevaatele 'World Pay Report', mis võrdleb tipptaseme juhtide palku 29 riigis, et Türgis on tippjuhi netopalk makse ja elamiskulusid arvesse võttes ca 79 000 eurot. Teisel kohal on India tippjuhid, kelle ostujõu hindab ülevaade 77 700 eurole ning kolmandal Venemaa juhid 77 355 euroga.

'Arenevate riikide nagu India, Türgi, Brasiilia ja Ida-Euroopa kiire majanduskasv loob pretsedenditu nõudluse tippjuhtide järgi,' kommenteeris lehele raporti autor Ben Frost. 'Meie uuringust on näha tagajärg: tippjuhtide palgad kasvavad neis riikides kiiresti, elukallidus pole aga veel järele jõudnud.'

Jaapan, kus tipptaseme juhi ostujõud on hinnatud 69 634 eurole, tuli raportis alles üheksandal kohal Poola ja Brasiilia järel. USA oli 61 960 euroga 13. kohal ja Suurbritannia 46 809 euroga 23. kohal. Ainsa Lääne-Euroopa riigina mahtus esiviisikusse Šveits, mis oli 76 913 euroga neljandal kohal. Põhjala riigid olid kõik skaala tagumises otsas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing