EPL: Viimsis valmib ultramoodne koolimaja

18. juuli 2006, 07:38

Möödunud aasta maikuus nurgakivi saanud Viimsi keskkooli uus koolimaja teeb silmad ette enamikule Eesti koolihoonetele.

200 miljonit krooni maksev koolimaja on ülimoodne nii oma uue hoone kui ka sisulise ülesehituse poolest, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Üks suuremaid uuendusi on üle võetud Soome koolidest: algkooliosas on igal klassil oma pesa. See tähendab, et algkoolilaps läheb oma algkoolipoolsest uksest kooli sisse ja kohe oma klassi juurde, kus ta saab oma riideid ja asju hoida,' selgitas kooli direktor Leelo Tiisvelt. Iga algklassi juures on oma garderoob ja mängunurk. Algklasside tiivas on veel ka eraldi väike raamatukogu ja arvutiklass, kompleksi kõrval on kohe söökla.

Keskkooli ja progümnaasiumi õpilastele on üks innovatiivsemaid lahendusi käsitööklasside tiib. 'Poiste tööõpetuse klass on päris töökoda! Seal kõrval on ka elektroonikaklass,' ütles direktor Tiisvelt. Tüdrukutele on eraldi käsitöö klassid ja õppeköögid.

Ühe sisulise uuendusena hakkab koolis tööle kommunikatsioonijuht, kes hakkab tegelema suhtekorraldusega nii sisse- kui ka väljapoole. Temale allub ka IT-personal.

1300 õpilast mahutava koolimaja üks uhkusi saab kindlasti olema spordikompleks. Seal on täismõõtmetes spordisaal, mille põrandakate olevat sama, mis Chicago Bullsi korvpalliklubil. Saali tuleb kokkulükatav tribüün. Eraldi on kompleksis ujula, klassikalise tõstepõrandaga jõusaal, aeroobika- ning akrobaatikasaal, kus on kitsed, poomid, ronimisköied jne.

Lapsevanem Mart Lepp on uue koolimajaga muidu väga rahul, kuid talle teeb muret kitsas juurdepääsutee. 'Kui enne sai tööle minnes teha väikese peatuse tee ääres ja lapse maha panna, olid juba siis parajad ummikud hommikuti. Ma ei kujuta ette, kuidas see nüüd välja kukub,' muretses Lepp.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing