PM: Tallinna taksojuhid peavad uut eeskirja mõttetuks ja ohtlikuks

18. juuli 2006, 08:08

Laupäeval Tallinnas kehtima hakanud taksoveo eeskiri nõuab A5 formaadis kollaseid hinnakirju ning sõitjale määratud infoteksti.

Taksojuhtide arvates need aga häirivad nähtavust ning on turvapadjale kleebitult ohtlikud, kirjutab Postimees.

Taksoveo eeskiri näeb ette senisest suuremate tähtedega kirjutatud hinnakirja auto parempoolse ukse aknaklaasil ja armatuurlaual ning teksti sõitjale vajaliku informatsiooniga. See sisaldab näiteks soovitust tutvuda hinnakirjaga enne taksosse istumist, küsida sõidu võimalikku maksumust ning maksta raha taksomeetri näidu järgi.

Eeskirja kohaselt peab taksos olema kontrollitud taksomeeter ja printer. Rikkis taksomeetri ja printeri puhul või kui neid polegi, on sõitjal õigus tasumisest keelduda.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul oli eeskirja muudatuse eesmärgiks teha hinnakirjad arusaadavamaks ja kergemini loetavaks. Olulise uuendusena on hinnakiri ja sõitjainfo nii eesti kui ka inglise keeles.

Sama meelt aga ei olnud eile Radisson SASi hotelli ees kliente oodanud Tallinna Taksopargi töötajad. Nende arvates võivad vanalinna alguses seisvad taksojuhid ka kollasele sildile kirjutada sellised hinnad, nagu ise heaks arvavad.

Eile Kaubamaja kõrval kliente oodanud Tulika Takso juht pidas sõitjatele mõeldud teksti jamaks, sest seda on liiga palju ja inimesed ei jõua seda tema hinnangul läbigi lugeda. Tema sõnul kollased kleebised hoopis häirivad taksojuhtide nähtavust ning võivad osutuda ohtlikuks, väljapoole kleebituna ei pruugi need kaua vastu pidada ka auto pesemisele ja ilmale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing