Nordea pank teenis kuue kuuga 104 mln krooni kasumit

Gert D. Hankewitz 19. juuli 2006, 12:03

2006. aasta esimese kuue kuuga teenis Nordea Pank Eesti 104 miljonit krooni kasumit, mis suurenes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 34%.

Nordea Eesti bilansimaht oli 2006. aasta I poolaasta lõpus 17,9 miljardit krooni (2005. aasta II kvartali lõpus 13,1 miljardit krooni). Võrreldes 2005. aasta II kvartali lõpuga, kasvasid Nordea varad Eestis 37%.

Laenu- ja liisinguportfelli maht kasvas aastaga 49% ehk 5,3 mld krooni võrra, olles 2006. aasta I poolaasta lõpus 16,1 mld krooni (eelmine aasta 10,8 mld). Jätkuvalt kiiret kasvu näitas eluasemelaenu portfell, kasvades eelmise aastaga võrreldes 61 protsendi. Ettevõtetele väljastatud laenude maht suurenes aastaga 57%.

“II kvartal oli ettevõtete laenude kasvu poolest väga positiivne. Saavutasime edu mitmes laenuhankes, mis on taaskord tunnistus sellest, et oleme Eesti korporatiivpanganduse turul väga suure konkurentsivõimega” ütles Nordea Eesti juhatuse esimees Vahur Kraft.

Hoiuseportfelli maht kasvas eelmise aastaga võrreldes 18% tõustes 3,9 mld kroonilt 4,6 mld kroonini. Hoiustest näitasid kõige kiiremat kasvu eraisikute hoiused, mille mahud kasvasid aastaga 21%.

2006. aasta esimesel poolel suurenes ka eraklientide laenuturul intresside fikseerimise ja intressitõusule ülempiiri seadmise kasutamise võimalus.
'Tulenevalt intressimäärade tõstmisest Euroopa Keskpanga poolt, on intressi fikseerimine ja intressitõusule ülempiiri seadmine saavutanud populaarsuse ka eraklientidest laenuvõtjate seas. Selle aasta esimese kuuga kasutas intressitõusu vastu kaitsmise võimalusi kolm korda rohkem kliente kui aasta varem. Intressiriskide maandamisele tasub mõelda ka edaspidi. Tõenäoliselt tõstab Euroopa Keskpank järgmise kuue kuu jooksul intressimäärasid veel kolmel korral, kokku 0,75 protsendi võrra,' selgitas Kraft.

Nordea Pank Eestil oli selle aasta teise kvartali lõpus 52 000 klienti. Pangakaarte oli väljastatud 24 307 ja internetipanga kasutajaid oli 25 528.
Nordea pank Eesti filiaalis töötab 2006. juuni seisuga 324 töötajat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing